Sistemul de încălzire si prepararea apei calde cu pompa de caldura aer-apa Chohu 16kW-3 faze este un sistem foarte economic si sigur. In proporție de 95% din timpul funcționarii, pompa Chofu are sarcină parțială; adica un consum redus fata de consumul standard.

Consumul maxim de energie electrica a pompei de caldura

Este necesar numai atunci cand temperatura exterioara este foarte scazuta. Aceste temperaturi cu minus grade nu sunt frecvente și nu sunt de lunga durata. Sunt numai cateva zile in toata perioada de iarna mai exact in sezonul rece. La +2°C temperatura exterioară, consumul pompei de caldura Chofu este aproape la jumătate din consumul normal. Energia electrica necesara consumata atunci cand temperatura exterioara este de -15°C este de 100%.

DATE TEHNICE – POMPA DE CALDURA AER-APA 16 kW 3-faze
Eficienta SCOP = 4,7 Eficientă energetică la 35°C = A++
Eficienta COP = 4,50 Eficientă energetică la 55°C = A++
Incalzire = 16,0 kW Termic Temperatura economa lucru = 55°C
Racire = 16,0 kW Temperatura max./tur = 60°C
Consum energie electrica = 3,90kW/h Temperatura economa lucru = 55°C
Legatura electrica = 400 V/3ph /50Hz Refrigerant = R32
Puterea in amperi = 17,8 A Refrigerant = 2,80 Kg.
Zgomot de functionare = 51 db(A) Racord Tur/Retur = 1 ¼”  – DN25
Eficienta sezonieră încălzire (ŋs) = 162% Carcasa  –  exterior din tabla zincata
Compresor  – Panasonic DC twin rotary Carcasa  –  Rezistenta la intemperi
Automatizare  –  Controller extern Dimensiuni  = 1418x 1000x 330 mm
Pompa recirculare Panasonic – incorporata Greutate = 116 Kg
Schimbator caldura apa – Schimbator inox Garantie totala 3 ani
Schimbator caldura aer – Schimbator cupru Service postgarantie 10 ani
Pompe_caldura_Chofu
Pret de achizitie fara TVA

CHOFU INVERTER.

Care este diferenta intre pompele de caldura cu tehnologie inverter si pompele clasice ON OFF. Pompele de căldură convenționale fără invertor “reglează” puterea de încălzire numai prin pornirea și oprirea compresorului. Nu exista o alta posibilitate de opere sau de modulare a frecventei sau a turatiei variabile a compresorului. Pentru a mentine o anumita temperatura pompa de caldura clasica trebuie sa opreasca si sa porneasca compresorul (comutarea on / off frecventa). Iar aceasta pornire/oprire poate duce la deteriorarea compresorului sau a unui consum excesiv de energie electrica. Tehnologia inverter permite o ajustare exactă a puterii de încălzire la cererea curentă. În acest scop, viteza compresorului cu invertorul (= convertor de frecvență) este controlată în mod continuu, ceea ce are un impact direct asupra puterii de încălzire.

Pompa de căldură Chofu

Funcționează în regim de încărcare parțială. Acest lucru înseamnă mai puțin spațiu datorită absenței unui vas tampon, (puffer) iar costurile de achiziție a unui sistem de incalzire sunt mai mici. Inca un mare avantaj al sistemului inverter este de asemenea, nivelul de zgomot mai mic, de la compresor și ventilator. Acestea lucreaza cu turatie variabila si se adapteaza in functie de necesarul termic si de temperatura exterioara. TEHNOLOGIE INVERTER

Pompa de caldura aer-apa Inverter

Pompa de caldura aer-apa de 16kW. Aceasta pompa de caldura de 16kW acopera necesarul termic de incalzire si de apa calda menajera pentru o locuinta cu o suprafata de pana la 300m². Inaltimea camerelor sa nu depaseasca 3,0 m si sistemul de incalzire sa fie prin pardoseala. Un calcul corect si profesional pentru dimensionarea pompelor de caldura se face in functie de volumul incaperilor. Aceasta corectie o facem ulterior cu un program de dimensionare special pentru pompele de caldura. Exprimarea in m² a incaperilor sau a caselor este mai usor inteleasa de cei care nu au tangente cu calcul de volume si dimensiuni. Daca inmultiti lungimea ori latimea rezulta suprafata in m² de care noi avem nevoie pentru estimarea pompei de caldura pentru locatia dvs. Un factor foarte important la dimensionarea pompelor de caldura este izolatia termica exterioara si in mod special a tavanului.