O investiție pe termen lung: Aspirarea centralizată

Aspiratie centralizata

Aspirarea cu un aspirator clasic cu siguranță nu este o activitate plăcută pentru nimeni. Pe lângă faptul că durează destul de mult, mai ales dacă aveți o casă spațioasă, este obositor, uneori zgomotos, iar la final rezultatele nu sunt mereu cele dorite, deoarece praful nu este curățat complet, iar aerul este evacuat în aceeași încăpere, ceea ce poate provoca probleme de sănătate pentru cei alergici.

Aveți ca alternativă un sistem inovator, care nu doar curăță impecabil, ci și igienizează aerul, în plus, rezistă zeci de ani!

Ce este aspirarea centralizată

Aspirarea centralizată este un sistem care utilizează un aspirator central și alte componente despre care vom vorbi ulterior, cu ajutorul căruia se igienizează întreaga casă.

Este extrem de benefic mai ales pentru persoanele care suferă de astm sau diverse alergii, dacă există animale de companie în casă, copii mici sau persoane vârstnice cu probleme de sănătate.

Podelele, covoarele și mochetele sunt curățate în profunzime, aerul este evacuat în afara clădirii, având ca rezultat un aer curat și un mediu sănătos.

Acest sistem poate fi utilizat atât în apartamente mai mici și case, cât și în spații publice închise, precum școli, săli de spectacole, cinematografe, supermarket-uri, etc.

Investiția inițială se va amortiza în timp, deoarece un astfel de sistem rezistă chiar și 20 de ani. Un alt avantaj este faptul că, spre deosebire de un aspirator clasic cu sac, care necesită schimbarea acestuia destul de des.

Recipientul pentru praf în cazul unui sistem de aspirare centralizată trebuie golit de câteva ori pe an.

Cum funcționează aspirarea centralizată

Sistemul de aspirare centralizată de la Sistema îți va face munca mult mai ușoară în casă și îți asigură un cămin curat cu aer proaspăt.

Aspiratorul central este, după cum spuneam, elementul principal al sistemului de aspirare a prafului dezvoltat de Sistema. Sistemul este format din aspiratorul central, din prizele de aspirare instalate în pereții clădirii, de furtunul flexibil care este introdus în prizele de aspirare în funcție de camera pe care doriți să o curățați și de un set de accesorii de curățare potrivite pentru toate nevoile unei locuințe.

Astfel, pulberile aspirate ajung în aspiratorul central, praful grosier cade în recipientul de colectare, iar un cartuș filtrant reține praful în suspensie. Un aspect important este faptul că micropulberile, invizibile cu ochiul liber și care nu sunt filtrate de cartuș, sunt evacuate în exterior prin conducta de evacuare a aerului, asigurând igiena mediului și împiedicând recircularea acestora în locuință.

Furtunul flexibil recomandat are lungimea de 9 m și permite acoperirea unei suprafețe circulare de 40 m2, reducerea razei circumferinței datorându-se mobilierului care obligă furtunul să urmeze o traiectorie curbă.

Recipientul pentru praf trebuie golit de puține ori pe an, iar cartușul filtrant trebuie înlocuit cu unul nou la fiecare 2-3 ani, în funcție de utilizare. De asemenea, cartușul filtrant poate fi și regenerat, spălându-l periodic, în funcție de utilizare.